La Inseminació Artificial (IA): preguntes freqüents

{lang: 'es'}

La Inseminació Artificial o IA és una de les tècniques de reproducció assistida que pot ajudar a les parelles amb problemes de fertilitat. Aquí tens unes respostes clares i senzilles a algunes preguntes freqüents sobre aquest tema.

Què és la Inseminació Artificial (IA)?
És una tècnica senzilla, ràpida que es realitza en la mateixa consulta ginecològica. La pacient és sotmesa a un tractament hormonal amb la finalitat d’aconseguir una lleu estimulació ovàrica, sempre baix un estricte control mèdic per minimitzar els riscos més freqüents com la hiperestimulació ovàrica o l’embaràs múltiple.

Quant dura l’estimulació ovàrica amb hormones? És dolorós?
L’etapa d’estimulació ovàrica dura entre 7 i 10 dies i poden aparèixer lleus molèsties semblants a les de la menstruació.

Quin és el procediment?
Hores després de l’ovulació i després de processar la mostra de semen per escol els espermatozoides amb bona mobilitat i morfologia (capacitació espermàtica) es realitza la inseminació, via vaginal amb seguiment ecogràfic.

Quin percentatge d’èxit té?
El percentatge d’èxit depèn de diversos factors, entre ells, l’edat de la dona i la qualitat seminal. A menor edat i major qualitat seminal, major percentatge d’èxit.

Hi ha risc d’embaràs ectòpic o malformacions en el fetus?
Encara que se sap que hi ha un major risc d’embaràs ectòpic, no existeixen evidències estadístiques d’un major risc d’avortaments ni alteracions genètiques de les quals trobem en la població general.

En el Centre Ginecològic Santiago Dexeus realitzem aquestes i altres tècniques de reproducció assistida per ajudar-te, ajudar-vos, a resoldre els problemes de fertilitat i aconseguir un embaràs. Per a més informació punxa aquí.

Comments are closed.